Kursus i hjertestarter

I sommeren 2020 fik vi opsat en hjertestarter på hjørnet af Hellesvej/Hejrevej. Flere har efterlyst et kursus i brugen heraf.

Kurset afholdes på Røsnæs Friskole, Røsnæsvej 304 lørdag den 4. september kl. 10. Kursusleder er Lars Høgsted.

Indtil nu har 14 tilmeldt sig. Kurset kan afholdes med op til 15 deltagere. Hvis der er enkelte, der kunne ønske sig at deltage, er det forsat muligt. Hvis der er flere ønsker end der er plads, vil vi forsøge at arrangerer endnu et kursus.

Interesserede kan henvende sig til Ole Lauritzen på: lauritzen@ka-net.dk eller til Samira Kudsk på samira@samirakudskpr.com

Flishugning: Læg ikke flis på ventilbrønden

Det er måske lidt tidligt at skrive om den kommende flishugning, som vil finde sted sidst i oktober/først i november. Når jeg alligevel gør det nu, skyldes det at vandværket snart påbegynder en digitalisering af deres ledningsnet. I den forbindelse skal alle ventilbrønde være tilgængelige. Så venligst læg ikke materiale til flis ud nu og slet ikke ovenpå ventilbrønden.

Generalforsamling: Frist for forslag 15. september

Årets generalforsamling er nu fastsat til søndag den 17. oktober kl. 10 i Røsnæs forsamlingshus. Der kommer en officiel dagsorden ud senere. Men er der medlemmer, der ønsker forslag til behandling på generalforsamlingen, skal de være formanden i hænde senest den 15. september.

Fællesarealet: En del af arealet klippes

Igen i år vil 1/3 af fællesarealet blive brakpudset i løbet af september måned. Det er en del af den vedligeholdelsesaftale vi indgik med Kalundborg kommune, da kommunen fjernede en stor del af træer og buske på arealet mod at vi forestod den fremtidige vedligeholdelse. Formålet er at området fremover vil optræde mere lysåbent og fremme biodiversiteten.

Kloaksituationen: Kontrakt udarbejdet – men processen forsinket

Der er nu udarbejdet en kontrakt med KALFOR om projektering og indhentning af tilbud på en tilslutning til Ulstrup rensningsanlæg. Kontrakten er gennemgået af vores advokat, der har sagt god for den. Så langt så godt. Men det viser sig nu at kontrakten ikke må være i uoverensstemmelse med kommunens spildevandsplan. Dette er en ny udfordring, som er kommet som en stor overraskelse for såvel KALFOR som for os.

Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt overskue hvad det betyder for vores samlede projekt og især tidsplan, men meget kunne tyde på en forsinkelse af et i forvejen langstrakt tidsforløb. For den enkelte sommerhusejer er det uden betydning, idet vi naturligvis foretager den nødvendige drift og vedligeholdelse af vores anlæg, så alle har en velfungerende kloaksituation. Så snart vi ved mere, vil vi komme med supplerende information.

Badebro: Dæk og trapper fjernes

I år har vi besluttet forsøgsvis at lade det underste af badebroen blive stående i vandet vinteren over, så ”kun” gelænder, trapper og træ dæk demonteres for vinteren. Dette vil ske uge 37 eller 38. Vi gør dette forsøg for om muligt at spare lidt penge og mindske arbejdet med at bære op i efteråret og ned i foråret. Tiden vil vise om det er en god ide.

Sløruglevej: Tømning af spildevand vil belaste vores veje

Vi har gennem sommeren haft mange og lange dialoger med repræsentanter for de nye grundejere på Sløruglevej. Kunne og ville de optages i vores grundejerforening? Ville de kloakeres? Resultatet er at de vil danne deres egen grundejerforening og de vil løse deres spildevandsproblemer med samletanke.

En dårlig løsning efter vores opfattelse, men ifølge den lokalplan, der gælder for deres område, er det en løsning, som kommunen accepterer. Det vil komme til at belaste vore veje væsentligt, hvilket vi har gjort dem opmærksom på, og også skitseret en mulig løsning, hvor de mod betaling kan benytte vore veje, badebro m.v. En enkelt af de nye ejere har søgt om at kunne blive tilsluttet vores anlæg. Det har vi givet accept til mod at vedkommende selv afholder alle omkostninger og betaler en forholdsmæssig del at anlægsudgifterne til den kommende løsning.

Støt den nye Brugs

Og en lille sidste ting som ikke vedkommer grundejerforeningen. Og så måske alligevel.

Som de fleste er bekendt med, har Kalundborg Brugs besluttet ikke længere at ville drive Røsnæs Brugs. Det har fået en række borgere til at undersøge muligheden for at danne en egen brugs. Til dette skulle der tegnes en driftskapital på 500.000 kr. ved lånebeviser. Og det er lykkes. Tak til alle der beredvilligt har stille kapital til rådighed. Den ”nye” brugs starter mandag den 30. august. Men betingelse for at projektet skal lykkes er at vi lægger vores handel i brugsen. Så herfor skal lyde en opfordring til alle om at støtte op ved at handle noget mere lokalt. Uden mere handel, vil vi miste vores mulighed for at handle lokalt.

På bestyrelsen vegne

Ole Rubach, Formand

Categories:

Tags:

Comments are closed