Nyhedsbrev fra Grundejerforeningen Hellesklint

Det er ikke så længe siden vi sidst sendte et nyhedsbrev til medlemmerne, men der sker jo hele tiden nyt, så derfor får I her et  februarnummer af nyhedsbrevet.

Bestyrelsesmøder
Coronarestriktionerne forhindrer forsamlinger på mere end fem. Det har derfor endnu ikke været muligt at holde et ordinært bestyrelsesmøde. Vi har dog talt meget på kryds og tværs både på telefon og mail. Vi har derfor kunnet drøfte de mest presserende ting, mens de lidt perifere emner er udsat til vi igen kan mødes. Vi har planlagt et ordinært møde den 20. marts. Vi får at se, om det er muligt.

Velkommen til alle nye
Nogle har læst vores seneste nyhedsbrev som om, vi i bestyrelsen er imod, at der kommer mange nye sommerhusejere, der måske har andre forventninger til vores område, end hvad vi hidtil har været vant til. Dette er ingenlunde tilfældet. Vi hilser alle nye hjertelig velkommen og vil med glæde se frem til at høre, hvilke forventninger, de har til vores område.

Spildevandsløsning
Siden sidste nyhedsbrev har vi haft en dialog med KALFOR, der nu har udpeget en projektansvarlig. KALFOR oplyser, at de har visse udfordringer med at finde en passende tracé til den trykledning, der skal pumpe spildevandet fra Hellesklint til Ulstrup. Der arbejdes på flere mulige løsninger.

Som sagen står lige nu, forventer KALFOR at kunne præsentere et projekt for bestyrelsen ved udgangen af februar måned. Derfra skal vi have engageret en ekstern rådgiver, som vi skal gennemgå projektet med. Dernæst skal vi have en generalforsamlingsbeslutning.

Det vil nok give os visse udfordringer, idet vi jo formentlig er underlagt et forsamlingsforbud i et eller andet omfang. Vi følger det hele tæt og vil informere, når der kommer nyt.

Tagvand
Vi har gentagne gange informeret om, at alle skal have tagvand koblet fra kloaksystemet, og rigtig mange er heldigvis gået i gang.

Vi har sat en frist til 1. april. Denne dato er jo afhængig af, hvornår KALFOR kommer med et projekt og en tidsplan, så indtil videre holder vi fast i denne dato.

Vi har hidtil henvist medlemmerne til at få etableret en faskine eller lede tagvandet direkte ud på jorden, forudsat det ikke generer naboerne. Nu er vi blevet opmærksomme på, at hvis man vælger at lave en faskine, skal det anmeldes til kommunen. Vores nye medlem i bestyrelsen, Patrick Block, har påtaget sig at hjælpe de, som er lidt utrygge ved en sådan anmeldelse. Patrick kan kontaktes på pb@movinn.dk.

Fibernet
Siden sidst har vi alle fået et tilbud om at få fibernet gennem Fibia. Det vil være uden etableringsomkostninger for den enkelte, men man skal binde sig til 6 måneders abonnement. Efter de 6 måneder kan abonnementet frit opsiges.

Minimumspris for fiberbredbånd i 6 måneder er 777,-. Prisen består af abonnement på ‘Fiberbredbånd 70/70 Mbit/s’ uden TV. Men der kan tilkøbes en TV-pakke. Prisen på den afhænger af hvor mange kanaler, man ønsker.

Denne pris forudsætter, at du på tilmeldingen sætter kryds i “Nej, tak – jeg vil hellere se produkter til helårsbolig”. Så får du muligheden for at vælge et abonnement til 259 kr. om måneden og få de første tre måneder gratis. Du kan sige op eller skifte abonnement efter udløbet af denne periode.

Mindsteprisen for at vælge en sommerhusløsning er 1.194 kr. (6 x 199 kr. + 0 kr for Amazon Prime). Efter seks måneder er prisen 244 kr om måneden (199 kr. + 45 kr. for Amazon Prime Video). Du kan sige op eller skifte abonnement efter denne periode.

Vi tager forbehold for rigtigheden af ovennævnte prisoplysninger og henviser til:  www.fibia.dk/røsnæs

Betingelsen for at få fibernet er, at der tilmelder sig mindst 497 i området, der omfatter hele Røsnæs, der tilkendegiver, at de ønsker fibernet.

Bestyrelsen kan ikke have nogen officiel holdning, men mange har tilkendegivet, at det vil være meget attraktivt at kunne få en hurtig og stabil forbindelse til internettet. Det skal også ses i lyset af, at der efterhånden er en del, der har permanent adresse i sommerhuset, og at mange er pålagt at arbejde hjemmefra i disse coronatider. Samtidig tilbyder Fibia også at levere TV signaler.

Om prisen er attraktiv, må hver enkelt gøre op med sig selv. Sidste frist for tilmelding er 31. marts. Som sagt har bestyrelsen ikke nogen officiel holdning.

Vintervejr
Kong Vinter har lagt sin kolde hånd over Danmark og dermed også over Røsnæs. Vær opmærksom på at få frostsikret huset, så der ikke opstår vandskader, når tøvejret sætter ind. Vær ligeledes opmærksom på, at der ikke foretages glatførebekæmpelse på vejene. Som jeg hører det, er der ikke kommet store mængder sne på Hellesklint, men vi ved jo aldrig, hvad Kong Vinter har til os. Jeg vil foreslå vi møder ham med solide vinterdæk, hvis vi skal i sommerhus.

Flisordning
Igen i år påtænker vi at iværksætte en flishugning i området. Vi vil bruge samme koncept som i 2020. Forårets flishugning forventes at finde sted i uge 16 og 17.

Vær venlig ikke at lægge materiale ud før sidst i marts måned, og hvis flisen ikke ønskes fjernet, da at få bunkerne væk snarest efter der er fliset.

Bestyrelsen

Categories:

Tags:

Comments are closed