Nyhedsbrev fra bestyrelsen

Vi har netop passeret forårets jævndøgn. Foråret og sommeren står for døren. Vi håber vel alle på en god sommer, hvor coronaen efterhånden slipper sit tag, så vi igen kan leve et nogenlunde normalt liv, og hvor vi igen kan mødes uden at være nervøse for at overtræde diverse forbud eller at frygte at få en alvorlig sygdom.

Med dette nyhedsbrev vil vi forsøge at give medlemmerne en opdatering på den aktuelle situation på Røsnæs.

Første fysiske bestyrelsesmøde
Vi har lørdag den 20/3 holdt det første fysiske bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Fibernettet er på vej
I løbet af marts måned er det lykkedes at samle det nødvendige antal husstande, der er interesserede i en fiberløsning på Røsnæs. Ifølge Fibia er tilmeldingsfristen nu forlænget frem til udgangen af maj måned 2021.

Fibia har søgt gravetilladelse hos Kalundborg kommune men har endnu ikke fået den. En gravetilladelse er en forudsætning for at arbejdet kan påbegyndes. Fibia tør ikke spå om, hvornår vi kan blive koblet på, men forventer at det vil ske i dette kalenderår. Vi må nok, sådan som vi ser det, væbne os med nogen tålmodighed.

Vejnettet vurderet – reparationer påbegyndt
Et udvalg under bestyrelsen har vurderet tilstanden på vores vejnet. Vi kan konstaterer at vore hovedveje – Hellesvej, Ørnevej og Hejrevej/Drosselvej – har klaret sig fint, dog med enkelte mindre skader. Det omfattende arbejde vi sidste år fik lavet på Hellesvej nord og Hejrevej med et bundlag af knust beton toppet op med vejstabilgrus ser ud til at være en god og holdbar løsning.

Men vore sidevej er begyndt at blive mærket af alderen, og af at kommunen har anskaffet sig større renovationsvogne.

Vi har været sidevejene igennem og har påbegyndt reparation, hvor det er værst. I skrivende stund har vi repareret Stærevej, Glentevej, Musvågevej og Høgevej.

Vi fortsætter med at gennemgå vore veje for at holde dem i forsvarlig stand. Vi overvejer, om en mere systematisk vedligeholdelse vil være en mere langsigtet løsning, der også vil være økonomisk forsvarlig. Mere herom på et senere tidspunkt.

Flishugning i uge 16 og 17
I foråret vil der blive hugget flis i uge 16 og 17. Du har mulighed for at få flisen fjernet, hvis du mærker dine grenbunker med ”Flisen ønskes fjernet”. I modsat fald tages det som udtryk for, at du gerne vil beholde flisen.

Husk venligst da at fjerne flisen. Gamle flisbunker pynter ikke, og er et potentielt skjulested for rotter og andre skadedyr. Og når der så er fliset, vil vi venligst henstille til at der ikke lægges grenbunker til flis før til efteråret. Grenbunker pynter heller ikke i området.

Næste flisning forventes at finde sted omkring 1. november.

Reserver dagen: Arbejdsdag 15 maj
Også i år vil vi afholde en arbejdsdag for at få lavet en masse af de små, men påtrængende vedligeholdelsesopgaver, som vi har for vane at få ordnet på en arbejdsdag.

Årets arbejdsdag er planlagt til at finde sted lørdag den 15. maj.

Corona-situationen gør det hele lidt usikkert, men som vi lige nu tolker forsamlingsforbuddet, må vi i foreningsregi samles op til 50 personer udendørs.

Vi vil også i år meget gerne have tilmelding til dagen, så vi bedre kan planlægge arbejdet, samt sikre at vi ikke overtræder forsamlingspåbuddet. I får en invitation, som I kan svare på, når vi er lidt længere fremme i planlægningsprocessen.

Ligesom sidste år vil den efterfølgende bespisning være noget, der vil foregå stående og med god afstand mellem alle. Naturligvis ledsaget af øl/vand. Vi håber der møder så mange op, at vi kan få udført de ønskede opgaver.

Reserver lørdag den 15. maj.

Badebro
Igen i år skal vi have en badebro i vandet. Vi håber, at vi bliver mange nok til, at vi selv kan bære badebroen ned på arbejdsdagen. Umiddelbart herefter vil vi få leverandøren af badebroen til at sætte den op, så den står snor lige og efter alle sikkerhedsanvisninger. Vi håber alle på en god badesæson.

Kloak: Skitseprojekt og et prisestimat på vej
Vi er blevet lovet et skitseprojekt og et prisestimat i ugen efter påske. Når der er væsentlig nyt, vil vi naturligvis orientere medlemmerne.

Vi er i løbende dialog med KALFOR for at høre til fremdriften på en mulig løsning af vores spildevandsproblematik. Arbejdet har været noget forsinket grundet Coronasituationen, hvor mange har skullet arbejde hjemmefra og derfor ikke altid har kunnet få den faglige sparring, som i normale situationer sikrer fremdriften i projekter.

KALFOR oplyser at kommunen nu, ikke overraskende, også interesserer sig for situationen, og at kommunen, efter hvad vi kan fornemme, arbejder på en revision af spildevandsplanen for vores område.

Tagvand – Bestyrelsen hjælper gerne med at undersøge forholdene
Som tidligere meddelt, er det en absolut nødvendighed, at al tagvand fremover ikke ledes til vores kloak.

Vi er i løbende dialog med de medlemmer, der tidligere har tilkendegivet, at de muligvis leder tagvand til kloakken, og næsten alle er i god proces med frakobling. Men vi tænker, at der forsat er nogle, der leder tagvand til kloakken, måske uden selv at vide det.

Bestyrelsen er meget gerne behjælpelig med at gennemse de oprindelige byggetilladelser for at se hvad der tidligere er bekrevet, ligesom vi om nødvendigt vil være behjælpelige med en undersøgelse på stedet. Men den endelige afkobling skal fortsat foregå via autoriseret kloakmester.

Ring hvis I har hjælp behov.

Dialog med udstykningen på Sløruglevej/Hejrevej
Som alle formentlig har bemærket, er udstykningen på Sløruglevej/Hejrevej nu byggemodnet, dog uden kloakering.

Af de udbudte 16 grunde er 8 nu solgt, og en er solgt og bebygget for flere år siden. Der er således fortsat 8 ”ikke solgte” grunde.

Ejerne af de 8+1 solgte grunde har besluttet at danne et kloaklav med henblik på tilkobling til vores kloakanlæg og efterfølgende vores løsning på spildevandsrensning. Umiddelbart har de tilkendegivet at de vil foretrække at danne egen grundejerforening og finde en løsning på deres påtænkte tilslutning til vores kloakanlæg.

Vi er lige nu i dialog med dem om at finde en løsning. Bestyrelsens holdning er, at hvis de vil tilslutte sig vores kloakløsning, skal de også indtræde i vores grundejerforening med de rettigheder og forpligtigelser, som det medfører.

Vi vil holde jer underrettet, når der er væsentlig nyt i denne sag.

Borgerforslag om naturpark på Røsnæs
Der er borgere og foreninger, der arbejder på indsamle underskrifter til et borgerforslag til Folketinget om at gøre hele Røsnæs halvøen til en sammenhængende naturpark. Det kræver 50.000 underskrifter.

Bestyrelsen følger naturligvis udviklingen, men har ikke en fælles holdning til forslaget, der efter vores opfattelse forsat er løst formuleret, og derfor vanskeligt at forholde sig konkret til.

Sænk farten på Hellesvej
Medlemmer har gjort mig opmærksom på, at enkelte billister kører for hurtigt på Hellesvej og til dels også Hejrevej/Drosselvej. Lad os, også i disse coronatider, passe godt på hinanden og sætte hastigheden ned.

Med ønsket om en god påske og en god sommer

Bestyrelsen

Categories:

Tags:

Comments are closed