Kloaksituationen

Der har fredag den 28/1 været afholdt et møde mellem KALFOR og Grundejerforeningen om den fremtidige rensning af spildevandet fra Hellesklint. Derudover har der været løbende kontakt pr. telefon for at sikre fremdrift på vores projekt.

Som gennemgået på generalforsamlingen, arbejder vi på, at KALFOR overtager hele vores kloakanlæg og sørger for, at spildevandet pumpes til det biologiske rensningsanlæg i Ulstrup. Det er en god og fremtidssikret løsning, der betyder, at vi ikke længere udleder spildevand til vores område. Samtidig renses spildevandet biologisk til gavn for vandmiljøet i Kalundborg fjord.

KALFOR er fortsat i undersøgelsesfasen for at finde den mest hensigtsmæssige føringsvej for trykledningen, ligesom de er ved at gennemlyse hele økonomidelen, inden bestyrelsen vil blive præsenteret for et udkast til en aftale om anlæg og overtagelse. En aftale, som så skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling. Vi forventer/håber på at kunne præsentere noget sidst på foråret.

Derudover skal der laves en spildevandsplan for området. Det er en kommunal opgave, men med input fra KALFOR. Når den foreligger, skal den i offentlig høring og godkendes politisk, inden anlægsarbejdet kan påbegyndes. En realistisk tidsplan vi være, at anlægsarbejdet vil kunne påbegyndes først i 2023.

Frivilligt arbejde

På generalforsamlingen 2021 blev et forslag om etablering af et badebroslaug, der skulle stå for opsætning og nedtagning af badebroen nedstemt. Men vi ser naturligvis gerne, at en kreds af frivillige vil assistere de professionelle med de mere simple opgaver. Det kan være at bære elementer frem til montage om foråret. Det har bådlauget hidtil påtaget sig med stor succes, og tak for det. Det kan også være at bære elementerne på plads, når broen tages ned. Bestyrelsen ser meget gerne, at der etableres en kreds af frivillige til at løse den opgave. Er du interesseret, så henvend dig til formand Ole Rubach på tlf. 24473515 eller e-mail oru@stofanet.dk

Oversigtsforhold sideveje

På seneste generalforsamling blev der rejst en debat om vigepligt og færdselsregler på foreningens veje. Som svaret på generalforsamlingen, gælder de almindelige færdselsregler på vores veje. Der blev også rejst et spørgsmål om oversigtsforhold. Her siger vores ”Retningslinjer for godkendelse af bebyggelse”, at hegnshøjde i vejoversigtspunkter ikke må overstige 1 meter i højde. Der er ikke i retningslinjerne defineret, hvad vejoversigtspunkter præcis er, men vi vil gerne appellere til, at grundejere, der har grunde ud til hovedfærdselsveje, sikrer, at deres bevoksning ikke udgør en gene, når man kører ud fra sidevejene.

Tagvand

En historie, som vi må vende tilbage til. Uanset hvilken løsning, der vælges på den fremtidige rensning af vores spildevand, er det en absolut betingelse, at regnvand bortledes til egen grund. Vi har indsamlet tro-og loveerklæringer de seneste måneder, og den gode historie er, at over 200 grundejere har fremsendt den ønskede erklæring. Bagsiden af historien er, at der fortsat er 48, der endnu ikke har sendt den ønskede erklæring. Vi vil meget indtrængende appellere til de resterende om at få udfyldt erklæringen og sende den til gef@hellesklint.dk

Flisordning 2022

Vi kan allerede nu meddele, at der hugges flis i uge 16+17 og i uge 44+45. Hvis du vil være sikker på, at dine grene bliver fliset, er det nødvendigt at lægge dem ud inden hhv uge 16 og 44. Vi kan desværre ikke garantere, at grene lagt ud i løbet af de nævnte uger, vil blive fliset. Husk, at hvis flisen ønskes fjernet, skal du markere det tydeligt, og at den flis du ønsker at beholde selv, snarest efter flisning bringes ind på egen grund.

Hvis du ønsker mere flis end du selv producerer, kan du få mere ved at henvende dig til Peter Ellemann på tlf. 3068 8781.

Dialogudvalg

På seneste bestyrelsesmøde, blev der igen nedsat et dialogudvalg bestående at Patrick Blok og Jesper Kring. De er allerede trukket i arbejdstøjet og arbejder ihærdigt på at få løst de gener, nogle oplever i relation til udsigtsforholdene. Som navnet på udvalget indikerer, forsøges alle konflikter løst gennem dialog og pragmatisme. Skulle enkelte have vanskeligheder med selv at foretage nødvendig beskæring, vil udvalget gerne undersøge muligheden for praktisk hjælp.

Arbejdsdagen 2022

Den årlige arbejdsdag 2022 er nu fastsat til lørdag den 21. maj kl. 10.00. Som vanligt sluttes der af med lidt mad og drikke. Badebroen vil blive sat op ved samme lejlighed.

Generalforsamling 2022

Datoen for den årlige ordinære generalforsamling er fastsat til lørdag den 22. oktober i Røsnæs forsamlingshus.

Derudover bliver der en ekstraordinær generalforsamling om det endelige kloakforslag. Her kan vi endnu ikke komme med nogen dato.

Categories:

Tags:

Comments are closed